Serbian LatinEnglish French (Fr)
Dečji studio hor Štampa El. pošta

Dečji  s t u d i o  hor Art studija Šabac osnovan je 22. avgusta 1978. godine, da bude podmladak Horu 66 devojaka. Sa dirigentom Ivankom Đurković (povremeno sa Jelenom i Brankom Đurković) Dečji studio hor postao je 9-tostruki pobednik na Festivalu dečjih horova Srbije, pobednik na Saveznom festivalu dečjih horova u Celju i dobitnik najviših nagrada na međunarodnim takmičenjima u Hamburgu, Nantu, Celju, Neerpelt-u.

Na Evropskom takmičenju u Neerpelt-u (Belgija) 1982. godine, Dečji studio hor je dobitnik najvećeg priznanja (First Prize Summa Cum Laude) među 118 horova iz celog sveta, što je u više navrata pošlo za rukom samo Horu 66 devojaka. Predsedik žirija na tom takmičenju, Wiljem Kersters je potpisao:

"Dečji studio hor iz Jugoslavije predstavlja savršenu razliku od onoga što smo navikli slušati u Zapadnoj Evropi. Sve je tako savršeno, osećajno i nežno. Hor koji je imao i imaće uspeha nadaleko".

Posle koncerta Dečjeg studio hora u Negotinu 1994. godine, Vladimir Stefanović u dnevnom listu Politika je napisao: "Iako se naglašava da je šabački Dečji studio hor samo podmladak čuvenom Horu 66 devojaka, očigledno je da ovaj hor pod umetničkim okriljem porodice Đurković izrasta u novu šabačku i internacionalnu horsku velesilu".